RD 10

Pentru orice “dot”, exista un “antidot”

Dezvoltarea produselor de spionaj a indreptat atentia catre crearea dispozitivelor care sa le combata.  Acest fenomen este intalnit peste tot, in aproape toate domeniile. Cream o problema, iar apoi ii gasim rezolvarea.  Un stat care dispune de o tehnologie militara avansata este mult mai puternic daca detine si modalitatea prin care sa lupte impotriva ei. Nu degeaba se foloseste sintagma: “te–am batut cu propriile tale arme”.

Sa revenim la domeniul nostru de activitate. Asadar, exista numeroase produse pentru urmarire, supraveghere. Avem posibilitatea sa achizitionam camere de filmat de dimensiuni mici, microfoane incorporate in tot felul de obiecte, produse cu detectie de miscare sau voce si multe altele.  In acelasi timp, se dezvolta dispozitivele de bruiaj, instrumente de criptare a datelor sau de detectare a celor care spioneaza.

In ultima categorie se regaseste RD-10, de la LawMate®, un detector pentru microfoane si camere ascunse.  Cum functioneaza? Emitatorul lucreaza pe o anumita frecventa, in functie de tipul de dispozitiv care se gaseste intr-o anumita incapere. Detectorul intra pe aceasta frecventa (produsul recomandat foloseste un interval destul de variat, intre 20 MHz si 6 GHz), cauta un semnal si anunta auditiv si vizual daca a gasit ceva. Exista un indicator care ne spune cat de puternic este acest semnal, iar daca ne indepartam de el, acesta va lumina la o intensitatea mai mica. Mai mult, in cazul in care doriti sa depistati o camera de filmat… sa zicem…ascunsa in perete, puteti privi printr-un vizor ce continte un led. Acesta emite o lumina albastra, ce se reflecta in lentila camerei.

Este simplu de folosit si foarte bun in momentele in care considerati ca este necesar sa  aruncati o privire mai atenta in jur. Ca sa nu mai vorbim despre depistarea studentilor care copiaza la examene.  Pentru alte utilizari, va lasam imaginatia sa-si spuna cuvantul.

Am realizat si un filmulet care explica modul in care se poate folosi acest dispozitiv:

https://www.youtube.com/watch?v=xomU5FCN5W8

Pentru mai multe detalii tehnice, intrati pe site-ul nostru, intrati aici.

Leave a Reply